Фокачча – традиційний італійський сніданок

У березні 2017 року, одна відома компанія створила свій щорічний список найздоровіших країн у світі. Рейтинг очолила Італія, відома у світі своїми макаронними виробами, піцою та прошутто. Про це пише Business Insider.

У список здорових націй увійшли Ісландія, Швейцарія, Сінґапур, Австралія, Іспанія, Японія, Швеція, Ізраїль і Люксембурґ.

Італія. Традиційний італійський сніданок варіюється в залежності від міста в Італії, проте всі вони здебільшого зосереджені навколо тістечок і капучино або еспресо.

Зокрема, у Неаполі – кава і тістечка, у формі мушлі з начинкою. А от у Ґенуї снідають солоною «фокачею» (італійський корж) з еспресо.

Ісландія. Традиційний ісландський молочний продукт, а саме фільтрований йогурт, під назвою «skyr», їдять разом із мюслями, горіхами та ягодами. До нього ісландці додають теплий тост з ісландським маслом, а також із густими вершками та іншими ягідними соусами.

Крім того, дієтологи радять починати свій сніданок як ісландець, з’ївши печінку тріски, яка має багато вітаміну D і допомагає знижувати кров’яний тиск.

Швейцарія. Мешканці Швейцарі люблять на сніданок смакувати різними видами мюслів. Також швейцарці їдять різні вівсяні пластівці з лимонним соком, згущеним молоком, тертими яблуками, фундуком або мигдалем.

Дещо рідше, проте швейцарський сніданок також може складатися з тістечок, хліба з маслом або джемом та з чаєм або кавою.

На пізні сніданки швейцарці полюбляють харчуватися яйцями, беконом, картопляними оладками під назвою «röschti», сиром, джемом і з плетеним хлібом, зробленим зі солодкого тіста.

Сінґапур. Сінґапурський сніданок є дуже різноманітним. Це може бути локшина в бульйоні, різні тости або ж варений рис.

Австралія. Нині увесь сніданок тут побудований навколо кави. Австралійці не вживають каву Starbucks, оскільки вони вважають її несмачною, проте віддають шану талановитим місцевим бариста.

Австралійці їдять на сніданок тістечка-тости з авокадо, мюслі, замочені на ніч із фруктами і рідкими яєчними жовтками.

Іспанія. Традиційний іспанський сніданок дуже простий. Так, він містить каву і багато хліба. Популярна у цій країні страва «Pan Con Tomate» – це злегка підсмажений хліб з часником, оливковою олією і тертими помідорами. Крім того, іспанці п’ють чай замість кави.

Японія. Традиційний японський сніданок включає в себе білий рис або рисову кашу, суп «місо», «натто» (ферментовані соєві боби), смажену рибу (зазвичай макрель або сьомга), яйця змішані з рисом.

Крім того, оскільки нині Японія дуже «вестернізується», японці часто снідають тостами, випічкою та смаженими яйцями.

Швеція. Сніданок є важливою частиною життя для шведів. Багато з них зазвичай їдять яйця на сніданок, адже вони допомагають боротися з різними хворобами. Також вживають «filmjölk» – кисломолочний продукт, схожий на йогурт.

Мюслі з чорницями та брусницею, заправлені мигдалем чи волоськими горіхами, теж можна побачити в ранковому раціоні. Популярні також «відкриті» бутерброди, як сир і шинка з огірками, разом із вівсяною кашею і, звичайно, з кавою.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ