Йогурт і ягоди слід їсти якомога частіше

Більшість дієтологів і лікарів здебільшого розповідають про те, які продукти слід виключити зі свого раціону. Проте існують і такі, які навпаки потрібно їсти щодня. Про це пише UKRHEALTH.

Ягоди. Навіть не важливо, який тип ягід ви обираєте, оскільки всі вони є здоровим харчуванням. У ягодах не тільки невелику кількість калорій, але і вельми високий вміст антиоксидантів, а також достатній обсяг волокон і вітамінів.

Зелений чай. Замініть чашку кави на одну-дві склянки міцного зеленого чаю і ваша вага, а також імунна система прийдуть в повний порядок. Зелений чай не тільки містить виключно велику кількість антиоксидантів. Більше того, уже є докази, що він допомагає поліпшити жировий метаболізм.

Пробіотичні йогурти. Пробіотики, що містяться у великій кількості йогуртів, є мікроорганізмами, які живуть у травному тракті людини. Вони покращують баланс здорових бактерій і допомагають знижувати неприємні розлади травлення, наприклад запори і метеоризм, а також відновлювати мікрофлору кишечника.

Червоний перець. Цей продукт забезпечить вас значною кількістю вітаміну С при мінімальному числі калорій – ідеально для здорового харчування. Він є багатим джерелом каротиноїдів – групи антиоксидантів, які відіграють важливу роль у регулюванні запальних процесів організму.

Помідори. Ці овочі чудово насичені вітаміном С і бета-каротином, приготовані помідори забезпечують щоденною дозою лікопіну – ще одного потужного антиоксиданту, пов’язаного зі зниженням ризику деяких видів раку, включаючи пухлини підшлункової залози і шлунка.

Волоські горіхи. У всіх горіхів є щось корисне для здоров’я людини, проте унікальність цього виду полягає у тому, що вони багаті довгими ланцюжками поліненасичених жирів. Всього 30 г горіхів в день допомагають оптимізувати склад клітинної стінки, що знижує рівень холестерину і допомагає засвоювати жирові кислоти омега-3.

Жирна риба. Свіжий тунець або лосось забезпечують нас великою кількістю жирних кислот омега-3 – різновиду жирів, пов’язаних зі зниженням запальних процесів в організмі.

Броколі. Один із найулюбленіших овочів серед дієтологів броколі насичений фітонутрієнтами, які досить складно відшукати в інших продуктах харчування. Зокрема, броколі є багатим джерелом фолієвої кислоти, антиоксиданту лютеїну, який уповільнює розвиток вікової макулярної дегенерації, а також сульфорафану, що володіє антибактеріальними властивостями.

Овочевий суп. Ця страва відмінно допоможе тримати голод під контролем.

Темний шоколад. Якщо ви жити не можете без шоколаду, то нехай він буде темним, оскільки він містить досить високу кількість антиоксидантів флавоноїдів.

Читайте: Бульйони і тости: чим снідають у країнах із найвищою якістю життя

БЕЗ КОМЕНТАРІВ