Станом на 2 липня у столиці 34 людини захворіли на гостру кишкову інфекцію

Фахівці Держпродспоживслужби виявили порушення санітарно-гігієнічних та ветеринарно-санітарних норм у 30% закладів громадського харчування у столиці. Про це йдеться у повідомленні на сайті відомства.

«За результатами роз’яснювальної роботи установи самостійно ухвалили рішення щодо тимчасового припинення роботи для проведення санітарного дня, ремонтних робіт, приведення документації в порядок», – йдеться в повідомленні.

Серед порушень Держпродспоживслужба назвала відсутність реєстраційного номера об’єкту потужності; постачання продуктів харчування без супровідних документів, які засвідчують їхню якість та безпечність; порушення термічного процесу приготування страв; відсутність медичних книжок у персоналу тощо.

Варто зазначити, що станом на 2 липня у столиці 34 людини захворіли на гостру кишкову інфекцію. За даними лабораторних досліджень, можливим етіологічним фактором є збудник сальмонельозу. Епідеміологічне розслідування випадків захворювання на гостру кишкову інфекцію продовжується.

Нагадаємо, Держпродспоживслужба виявила чисельні санітарні порушення  в суші-ресторані «Євразія» в Києві, де отруїлися відвідувачі. Станом на 30 червня за медичною допомогою звернулися 25 осіб, зокрема й дитина.

У червні в Україні зафіксували низку смертей від ботулізму. Всі жертви вживали в’ялену рибу, що її придбали у супермаркетах. Очільник Держпродспоживслужби Володимир Лапа заявив, що загострення ситуації із захворюванням на ботулізм пов’язано з недотримання технології виробництва, умов зберігання та реалізації продукції.

Варто зазначити, що після того як Кабмін вирішив ліквідувати Державну санітарно-епідеміологічну службу, експерти радять українцям самим дбати про те, якої якості продукти вони купують.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ