Лікар пояснив, де і як краще не купувати кавуни

Щоби кавун приніс лише користь, не варто купувати його з рук, а також слід уникати придбання цього продукту з уцінкою. Про це розповів лікар-інфекціоніст Борис Степанець у коментарі ГолосUA.

Медик пояснив, що нітрати – це не єдина причина отруєння кавунами. Він складається з великої кількості цукру, який легко засвоюється і який може почати бродити вже за кілька годин неправильного зберігання.

За словами Степанця, якщо кавун зберігається в неохолодженому приміщенні та перебуває під прямими сонячним промінням, його не можна купувати, оскільки у такого товару вже дуже великий ризик бродіння.

Не радить лікар купувати і половинки кавуна, яка загорнута в харчову плівку, оскільки такий метод зберігання також підвищує ризик розвитку шкідливих мікроорганізмів.

«Жодних кавунів з рук. Це небезпечно для вашого здоров’я. Не купуйте кавуни з уцінкою, вони явно підгнивають», – запевнив фахівець.

Крім того, він підкреслив, що і вдома треба дотримуватися правил при зберіганні: обов’язково мийте кавуни перед споживанням, зберігайте їх тільки в холодильнику (неважливо, цілі вони або розрізані), стежте за чистотою столових приладів і посуду, яку можна використовувати при нарізці, не зберігайте кавуни під прямими сонячними променями.

«Я взагалі не рекомендую доїдати кавуни. Краще викиньте його. Так, багато хто вважає такий підхід марнотратним, однак якщо бути не уважним з цим продуктом, то вже за 5-6 годин можна опинитися на лікарняному ліжку з ознаками сильного харчового отруєння», – підсумував медик.

Читайте: На Тайвані пригощають…хлібом-кавуном

БЕЗ КОМЕНТАРІВ