Ягоди неймовірно багаті антиоксидантами

Дієтологи розповіли, в яких продуктах найбільше антиоксидантів – елементів, які підтримують нашу молодість та красу. Про це пише Сosmo.

Фахівці стверджують, що антиоксидант ресвератрол, який є у винограді і деяких ягодах і горіхах, може продовжувати життя, а також блокувати запалення і деякі інші небезпечні утворень у внутрішніх органах, пише

Так, серед ягід головним джерелом антиоксидантів є журавлина і чорна смородина. Ягоди журавлини, захищають клітини організму від пошкоджень, які наносяться нестабільними молекулами.

Щодо смородини, то вона має удвічі більше калію, ніж в бананах, в чотири рази більше вітаміну С, ніж в апельсинах і в два рази більше антиоксидантів, ніж в чорниці.

Іще одним сильним антиоксидантом є кофеїн. За словами дослідників, він знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань та деяких видів раку.

Один із найкращих природних антиоксидантів серед прянощів – це гвоздика.

Крім того, сухофрукти, зокрема чорнослив і курага, можуть запобігати серйозним захворюванням, завдяки антиоксидантним з’єднанням, а у грецьких горіхах містяться у два рази більше антиоксидантів, ніж в будь-якому іншому.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ