Дослідниця назвала несподівану формулу ідеального сніданку

Експерт розповіла, яким має бути ідеальний сніданок

Професорка Дженіфер Ньюсон із Оксфордського університету під час сніданку радить їсти стоячи та з квадратної тарілки, де їжа виглядає апетитніше. Про це вона пише у статті для The Daily Mail.

На думку фахівця, сніданок – це головний прийом їжі протягом дня, а отже з’їсти його краще не сидячи, а стоячи, і також у жодному разі сніданку не має передувати кава.

За словами Ньюсон, щоби почуватися ситим і задоволеним від спожитого сніданку, вживати улюблену їжу краще з квадратної тарілки. Особливо це стосується тих людей, які полюбляють їсти зранку каші чи пластівці. Гострокутна форма, на думку Ньюсон, додає відчуття ситості.

Крім того, експерт радить практикувати осмислене споживання – тобто фокусуватися на тому, що людина їсть, не відволікаючись на гортання стрічки соцмереж, перегляд ТБ або читання книги.

Свої висновки вона зробила на дослідженні 78 жінок, які протягом двох днів показували, як вони снідають та які відчуття мають після першого прийому їжі.

Учасниці, які їли зернову їжу з круглих тарілок, менше почувалися ситими, ніж ті, що їли таку ж кількість їжі з квадратних. Крім того, жінки зауважували, що неокругла форма робила їхній сніданок більш апетитним на вигляд, – розповіла дослідниця.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ