Станом на ранок 3 липня скари на погане самопочуття після вживання продуктів в суші-ресторані вже не надходять

У Держпродспоживслужбі назвали попередню причину масового отруєння відвідувачів київського ресторану «Євразія». Зокрема, зараження продуктів могло статися через хворого члена персоналу, інформує 24 канал.

«Ми припускаємо, що зараження могло статися від хворої людини, яка працювала на кухні та заразила продукти. Вона могла бути прихованим носієм або приховувала погане самопочуття», – заявив заступник начальника Головного управління Держспоживслужби в Києві Олександр Овчаренко.

За його словами, станом на ранок 3 липня скари на погане самопочуття після вживання продуктів в суші-ресторані вже не надходять.

У чотирьох хворих підтвердився діагноз сальмонельоз. Результати аналізів решти постраждалих будуть відомі пізніше.

Як повідомляв Інформаційний Акцент, фахівці Держпродспоживслужби виявили порушення санітарно-гігієнічних та ветеринарно-санітарних норм у 30% закладів громадського харчування у столиці. За результатами роз’яснювальної роботи ресторани самостійно ухвалили рішення щодо тимчасового припинення роботи для проведення санітарного дня, ремонтних робіт, приведення документації в порядок.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ