«Індекс паски» зріс на третину порівняно з 2016 роком

Ціни майже на всі інгредієнти для паски зросли

Випікання паски в домашніх умовах коштуватиме майже 30 гривень, що на 35,3% дорожче, ніж 2016 року. Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

Слід підкреслити, що ціни майже на всі інгредієнти зросли.

«Найбільше, на 34%, подорожчало вершкове масло. Воно ж найбільше вплинуло на зростання кінцевої вартості домашньої паски, оскільки частка вершкового масла складає близько 30% від вартості. Цукрова пудра в свою чергу продовжує виявляти ознаки неабиякої стабільності – вже три роки поспіль вона коштує 40 гривень за кілограм», – ідеться у повідомленні МЕРТ.

Згідно з консенсус-прогнозом Мінекономрозвитку, інфляція 2017 року утримається на рівні 11% (грудень 2017 до грудня 2016).

У міністерстві також зазначили, що «Індекс паски» не є офіційним макроекономічним показником, не відображає інфляцію чи індекс споживчих цін.

«Усі розрахунки – приблизні, здійснені на основі моніторингу ДСС цін на соціально значущі товари та експертної оцінки Мінекономрозвитку», – наголосили у відомстві.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ