Низка фахівців стверджують, що до чаю краще не додавати цукор

Ви будете здивовані, проте навіть найкорисніший продукт, якщо його змішати із чаєм, може втратити свої корисні властивості та навіть нашкодити. 24 оприлюднив короткий список продуктів, які лікарі не радять вживати разом із гарячим чаєм.

Чай із цукром. Однозначної відповіді на запитання, чи варто змішувати ці продукти, немає. Одні науковці вважають, що цукор в чаї може стимулювати онкологічні процеси. Інші ж експерти переконують, що цукор шкодить лише у чорному чаї, а в зеленому, навпаки, підсилює їх.

Чай із молоком. У чаї міститься дуже багато катехінів – природних атниоксидантів. Саме вони нейтралізують дію вільних радикалів, які руйнують клітини та викликають злоякісні пухлини.

Окрім цього, катехіни перешкоджають розвитку діабету та хвороб серцево-судинної системи. Коли ми додаємо молоко в чай – більшість цих корисних властивостей просто зникає.

Чай із лимоном. Уже традиційно ми використовуємо цей напій при застуді, однак мало хто знає, що додавати лимон у гарячий чай не можна. Під впливом високих температур руйнуються вітамін С та інші цінні компоненти.

Щоб чай із лимоном приносив якусь користь, краще почекати поки напій трошки охолоне.

Чай із медом. Мед дійсно набагато корисніший за цукор, однак знову ж таки – кидати його у дуже гарячий чай не можна.

Як пояснили фахівці, при температурі вище 40°С в меді повністю руйнується фермент діастаза. Якщо ж температура вище 60 градусів – то фруктоза, яка в ньому міститься, окислюється та перетворюється на канцерогени, здатні спровокувати розвиток онкологічних пухлин в органах травної системи.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ