Користь шоколаду для роботи мозку стала доведеним фактом

Какао містить флавоноїди, які можуть допомогти зберегти пізнавальні функції, що зменшуються з плином часу

Лікарі дійшли висновку, що какао містить речовини, що покращують пам’ять і механізми візуальної обробки інформації, тому темний шоколад рекомендують вживати літнім людям, а також тим, хто має проблеми із серцево-судинною системою, пише Science Alert.

Учені з Університету Аквіла в Італії провели дослідження, під час якого команда добровольців вживала напій какао або шоколадні плитки в малих, середніх і великих кількостях упродовж п’яти днів або трьох місяців.

Після експерименту з’ясувалося, що флавоноїди, що містяться в темному шоколаді, покращили у людей робочу пам’ять, тож, піддослідні краще запам’ятовували інформацію для вирішення логічних завдань. Особливо корисним шоколад виявився для літніх людей, у яких з’явилися перші ознаки втрати пам’яті.

Таким чином, потенціал флавоноїдів какао може допомогти зберегти пізнавальні функції, що зменшуються з плином часу. Зокрема, флавоноїди какао чинять позитивний вплив на серцево-судинну систему і можуть збільшити обсяг крові, яка надходить до мозку. А, як відомо, саме структури кровопостачання особливо страждають від старіння і, отже, служать потенційним джерелом вікового зниження пам’яті у людей.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ