Міфи зруйновано: каву та чай корисніше пити з цукром

Фахівець пояснив, як правильно пити чай і каву з цукром

Виявляється, що звичка пити чай або каву без цукру не така вже й здорова. Насправді, роблячи ці напої солодкими, ми допомагаємо працювати мозку. На цьому наполягає натуропат Борис Скачко, передає Headinsider.

«Ці напої містять кофеїн, який активізує діяльність мозку. А цукор – це пальне для мозку. Якщо «підстьобувати» організм кофеїном, але не давати йому цього пального, ні до чого хорошого це не призведе. У всій крові людського організму міститься приблизно дві столові ложки цукру. Якщо його запаси не поповнювати, багато систем залишаться «на голодному пайку», – пояснив Скачко.

Він зауважив, що є різниця, коли саме цукор додавати в чай. Це треба робити під час заварювання.

«Оптимальна кількість цукру – стільки ж, скільки чайного листя. І, звичайно, пити треба тільки свіжозаварений чай, адже деякі його речовини дуже швидко окислюються», – підкреслив фахівець.

Тим, хто стежить за фігурою, експерт порадив додавати до чаю і кави фруктозу, а ось діабетикам запропонував при заварюванні напоїв сипати трохи питної соди – на кінчику ножа. Тоді кофеїн випаде в осад і чай із кавою не викликатимуть підвищення тиску.

Залишити коментар

БЕЗ КОМЕНТАРІВ