Голова Національної Ради економічного розвитку Олексій Дорошенко

Що може бути простіше, ніж перекусити бутербродом? Коли потрібно швидко перекусити, часу обмаль, а в холодильнику мінімум продуктів, то ми робимо бутерброд із вершковим маслом і ковбасою. Назва страви бутерброд походить від німецького Butterbrot – «хліб з маслом».

Асоціація постачальників торговельних мереж взяла найпоширеніший рецепт для приготування бутербродів. Починаємо готувати…

Беремо батон вагою 500 грамів, варену ковбасу – 400 грамів, вершкове масло – 100 грамів та все нарізаємо. Вийшло 12 смачних, але, як говорить в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун, некорисних бутербродів.

Батон – 500 г. У січні 2018 року батон ми купували за офіційними даними в середньому по країні за 10,3 грн, а в січні 2019 року вже за 12,8 грн. Подорожчання за рік склало 24%.

Ковбаса варена першого гатунку – 400 г. На початку 2018 р. коштувала 33 грн, а в січні 2019 р. – 37,5 грн. Ціна зросла на 14%.

Масло вершкове – 100 г. 2018 р. – 17,9 грн, 2019 р. – 19,9 грн. Продається дорожче на 11%. Середня заробітна плата за рік збільшилась на 20%, мінімальна на 12%, середня пенсія – на 7%. З цього можна зробити висновок, що для тих хто отримує пенсію та мінімальну оплату звичайний бутерброд став менш доступним.

У січні 2018 року для приготування 12 бутербродів з ковбасою ми витратили 61,2 грн, а за рік вартість зросла до 70,2 грн. А це на 15% дорожче. Кожен бутерброд виходить по 5,9 грн.

Фахівці рекомендують їсти бутерброд ковбасою вниз, тоді рецептори на язику будуть краще відчувати її смак. Але обирати вам. Експериментуйте) Смачного!

Джерело: Олексій Дорошенко