Дослідження показало, що готувати вдома дуже корисно

Незвичне дослідження показало: що частіше людина готує вдома, то здоровіше вона харчується та витрачає менше грошей на їжу. А це позначається і на стані здоров’я. Феномен позитивного впливу домашнього приготування їжі вивчали австралійські дієтологи, передає НВ.

Щастя. Дослідження, в якому взяли участь 160 дорослих учасників, показало, що ті добровольці, які частіше готували вдома, мали більш інтенсивні позитивні емоції і менше тривожилися. До того ж, ці люди також обирали більш кориснішу їжу.

Подібну дію має не тільки приготування їжі, а й спільні обіди, що теж підвищують рівень щастя.

Гроші. У США створили спеціальну 6-тижневу програму, в рамках якої людей із низьким рівнем доходів вчать робити покупки і готувати здорову їжу при обмеженому бюджеті. Після завершення навчання усі учасники демонстрували серйозне покращення: вони могли нагодувати себе та сім’ю на значно меншу суму грошей і вибирали більш здорову їжу.

Здоров’я. Згідно з результатами досліджень, хто більше готує вдома, той більше любить здорову їжу.

Нині готова їжа на прилавках чи в закладах проходить кілька етапів обробки і більшість корисних речовин втрачається. Більше того, у такій їжі більше солі, цукру і насичених жирів. Обираючи їжу «з собою», люди не отримують усіх важливих елементів і мінералів і вживають набагато більше калорій, аніж потрібно.

Важливо, що домашня їжа, як показали дослідження, знижує ризик розвитку діабету 2 типу. Частково це можна пояснити тим, що люди, які частіше їдять вдома, менше страждають на ожиріння та зайву вагу.

Дослідження показали: коли людина активно намагається перейти на домашню їжу, у неї підвищується рівень споживання корисних речовин, а продукти стають різноманітнішими, підвищується і їхня якість.

Читайте: Експеримент показав, чи можливо купити щастя

БЕЗ КОМЕНТАРІВ