ВООЗ рекомендує кожного дня вживати в їжу не менше 400 грамів овочів, фруктів і бобових

Міжнародна група медиків визначив оптимальну щоденну норму овочів, фруктів і бобових, яку необхідно включити у раціон для зниження ризику інсульту, серцевих захворювань і передчасної смерті.  Про результати відповідного дослідження повідомляє The Guardian.

За словами фахівців, для підтримки здоров’я досить на добу вживати близько 375 грамів овочів, фруктів і бобових. Цю порцію можна розбити на три частини – по 125 грамів кожна, вказують вчені.

Висновки учених базуються на аналізі інформації, отриманої від понад 135 тисяч людей з 18 країн світу.

Матеріали дослідження збирали протягом 10 років із 2003 року. Вік учасників становив 35-70 років, спостереження за кожним з них проводилося не рідше ніж раз на три роки.

До того ж, Всесвітня організація охорони здоров’я рекомендує кожного дня вживати в їжу не менше 400 грамів овочів, фруктів і бобових.

Читайте: Укладено список найнебезпечніших фруктів та ягід

БЕЗ КОМЕНТАРІВ