Складено рейтинг найкорисніших видів м’яса

У м’ясі дуже багато вітамінів, в тому числі групи В, які регулюють обмін речовин

Білок, що міститься у м’ясі, необхідний організму для побудови тканин, гормонів та ферментів. Дієтолог Ірина Раєцька розповіла, які види м’яса найбільш корисні, і пояснила чому, передає ТСН.

Експерт зауважила, що у м’ясі дуже багато вітамінів, в тому числі групи В, як регулюють обмін речовин та підвищують тонус організму.

Протягом останніх років точаться суперечки, яке м’ясо найкорисніше і чи корисне взагалі.

За словами Раєцької, на першому місці за корисністю стоїть кролятина. У ній мало жиру та дуже багато білка, який майже повністю засвоюється організмом. До того ж, це м’ясо майже ніколи не викликає алергії.

На другому місці – птиця, зокрема курка. В цьому м’ясі мало холестерину та жирів, особливо в грудці, якщо з неї зняти шкіру.

Щодо свинини, то її часто уникають, оскільки вважається, що там дуже багато холестерину. Однак, стверджує дієтолог, насправді в цьому виді м’яса в два рази менше холестерину, ніж у маслі.

Свинину радять вживати під час важкої фізичної роботи, адже це м’ясо дуже калорійне та здатне швидко відновити сили.

З усіх видів м’яса у яловичині найбільше заліза, тому її рекомендують при залізодефіцитних станах організму. Нежирне м’ясо яловичини легко засвоюється, сприяє підтримці нормального рівня кислотності і регулює роботу всієї травної системи.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ