Основна причина підвищення цін – скорочення поголів’я свиней, невисока рентабельність цього бізнесу та спалахи африканської чуми

Щотижня на ринку свинини ціни б’ють рекорди. Зазвичай, цей процес триває з лютого до кінця великодніх свят, після чого вони поступово знижуються. Однак цього року вартість продовжила підвищуватися у квітні-травні та навіть у червні. Про це повідомляє Український клуб аграрного бізнесу.

Зокрема, у середині червня вартість свиней беконних становила 44-47 гривень за кілограм, а напівтуша обрізна коштувала 79-80 гривень за кіло. Це на 10% більше, ніж наприкінці травня.

Основна причина підвищення цін – скорочення поголів’я свиней, невисока рентабельність цього бізнесу та спалахи африканської чуми.

«Виробники намагаються компенсувати недоотримання прибутків впродовж 2016 року та початку 2017 року, коли ціни були невисокі. Крім обмеженої пропозиції, наразі ціни підтримує і сезонний фактор: через спеку денні прирости свиней менші, що збільшує час на відгодівлю та витрати виробників», – пояснюють експерти.

Окрім того, на вартість свинини вплинуло і скасування спецрежиму ПДВ та підвищення вдвічі мінімальної заробітної плати.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ