Відтепер шоколад буде не тільки молочний, чорний і білий

Швейцарський виробник солодощів Barry Callebaut винайшлов новий тип шоколаду – рубіновий. В підприємстві стверджують, що це абсолютно новий тип шоколаду за останні 80 років. Про це повідомляє Independent.

Нині є три типи шоколаду: молочний, чорний і білий (створений у 1930-х роках).

Учені використали какао-боби зі всього світу, щоб виокремити певні елементи і створити кондитерські вироби з «ягідно-фруктовою і соковитою гладкістю».

Новий шоколад матиме червоний відтінок і називатиметься «Рубі». Над його створенням науковці працювали не один рік.

За словами творців нового типу, шоколад не містить жодних барвників чи додаткових ароматизаторів чи ягід. Виробник сподівається, що шоколад стане хітом серед любителів солодкого.

«Він смакує так легко і фруктово, що ви не усвідомлюєте, що поглинаєте один шматок шоколаду за іншим», – підкреслив експерт із шоколаду Анґуса Кенеді.

Щоправда, журналісти додають: виробникам ще доведеться переконати споживачів, що це дійсно новий тип шоколаду, а не маркетинговий хід.

Читайте: Користь шоколаду для роботи мозку стала доведеним фактом

БЕЗ КОМЕНТАРІВ