Учені здивували несподіваною правдою про «користь соку»

Експерти спростували популярний міф про сік

Виявляється, хоча сік і має приємний смак, але, на відміну від фруктів, насправді не має користі для здоров’я. Про це пише Washington Post.

Під час дослідження науковці пропонували одній групі людей з’їдати після прийому їжі яблуко, а інший – випити яблучного соку. В результаті перша група споживали менше калорій в день. Розжована їжа виявилась більш корисною.

Експерти пояснили, що коли людина віджимає сік, то він втрачає частину найкорисніших властивостей фруктів. Фрукти є набагато кориснішими за сік, оскільки шкірка яблука, насіння малини і м’якоть містять велику частину волокон, антиоксидантів, фітонутрієнтів, вітамінів і мінералів.

Клітковина також є корисною для кишківника, вона дає відчуття ситості і уповільнює всмоктування цукру, який ви вживаєте, унаслідок чого зменшуються стрибки рівня інсуліну. Якщо ж тіло не може справлятися з потребою в інсуліні, може розвинутися діабет 2 типу.

Проте, додають фахівці, коли людина п’є свої калорії замість того, щоб їсти їх, її мозок не отримує сигналу «я ситий», як це відбувається з твердою їжею.

Лікарі на цьому тлі радять пацієнтам жувати свою їжу, тому що люди схильні до надмірного споживання рідких калорій. Крім того, людина може відчути себе ситою відразу після випитої склянки соку, але це відчуття швидко випаровується, так як рідина швидко витікає з шлунка.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ