Дмитро Філімонов презентував авторський спосіб заварювання чаю

Українець Дмитро Філімонов став чемпіоном світу в техніці заварювання чаю. Чемпіонат із чайної майстерності відбувся у китайській провінції Хубей. Про це пише Buro 24/7.

У фіналі взяло участь 29 осіб із 13 країн світу. Усі вони – переможці чайних чемпіонатів національного рівня.

Учасники змагалися в категоріях «Приготування чаю», «Поєднання чаю з їжею», «Чайна міксологія» і «Чайна дегустація».

Дмитро Філімонов виступив у двох категоріях – «Приготування чаю» і «Чайна дегустація». Він презентував авторський спосіб заварювання чаю під назвою «метод диференціальної екстракції». Його суть полягає в тому, що різні сорти чаю заварюють за різної температури, щоби повністю розкрити смак, оскільки чайний лист по-різному розкривається у воді різної температури.

За словами переможця, щоб отримати максимум смаку від конкретного сорту чаю, необхідно заварити його одночасно в різних ємностях у різному температурному режимі, а потім змішати всі рідини в один напій.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ