Японський кондитер створив унікальне морозиво, що не тане у спеку

Японський кондитер Томіхіса Ота винайшов морозиво, стійке до високої температури. Ота просто додав до рецепту поліфенол, що міститься в полуниці. Про це пише Quartz із посиланням на японські ЗМІ.

Поліфенол зробив морозиво більш твердим і саме завдяки йому десерт може не танути при 28-градусні спеці.

«Рідкий поліфенол володіє властивостями, які ускладнюють відділення води і масел, що містяться у фруктовому морозиві. Це дозволяє зберігати первинну форму морозива і уникнути його танення», – пояснив Ота.

Дослідники вже перевірили стійкість морозива до високих температур. За їхніми словами, десерт може витримати спеку та навіть потік гарячого повітря. Таке незвичне морозиво вже продається в кількох магазинах Японії.

https://twitter.com/kanazawaice/status/882478448140099584

https://twitter.com/310Kuu/status/883942409037426688

Читайте: Тайванські студенти створили морозиво зі сміття та забрудненої води (відео)

БЕЗ КОМЕНТАРІВ