Учені віднесли поп-корн для мікрохвильовки до найбільш небезпечних продуктів

Низка продуктів, які дехто їсть чи не щодня, насправді краще зовсім виключити зі свого раціону, аби зберегти здоров’я. 24 оприлюднив список того, що слід викинути з холодильника у першу чергу.

Плавлений сир. Плавлений сир – це не зовсім сир, як би безглуздо не звучало. Насправді його роблять із сирних відходів і змішують із різними молочними продуктами та харчовими барвниками і додатками.

У таких сирках надзвичайно багато жиру та натрію, тож така закуска може вплинути на роботу серця. Більше того, фосфатні добавки, які там містяться, позначаються на роботі нирок та порушують баланс кальцію у кістках.

Маргарин. Науковці уже не раз довели, що цей тип жирів – найнебезпечніший з усіх відомих. Він може привести до ожиріння, хвороби печінки, цукрового діабету та навіть раку.

Ласощі «без цукру». Продукти, які маркуються як такі, що не містять цукру, насправді мають штучні замінники. Це синтетичні сполуки, яких організм просто не бачить та не перетравлює.

Такі продукти можуть спровокувати розвиток депресії, гормональний дисбаланс і навіть руйнування нервових клітин.

Хліб. Ніхто не забороняє вам їсти хліб чи, наприклад, робити його самому. Тут ідеться про бромат калію, який не дуже совісні пекарні використовують у випічці.

Уже багато досліджень показали, що ця речовина може викликати рак. Деякі виробники у США навіть позначають це на етикетках. Тож краще ретельно перевіряти склад випічки, яку ви купуєте.

Поп-корн для мікрохвильової печі. У складі цієї, на перший погляд, звичайної кукурудзи можна знайти дуже небезпечний елемент – перфтороктанову сульфонову кислоту. Це канцероген, який використовують для обробки внутрішніх стінок пакетів, аби зернятка не прилипали. Ця сполука порушує роботу щитовидної залози та впливає на репродуктивну функцію людини. Тож будьте обачні.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ