Як дати раду продуктам, що залежались у холодильнику

Навіть зіпсованим продуктам можна дати “друге життя”

Якщо у вас завалялися перестиглі овочі чи фрукти, не поспішайте їх викидати. З цього можна отримати чудову страву. Портал Іvona назвав сім способів, як можна використовувати залежані овочі і фрукти. Однак гнилі чи зі цвіллю продукти уже нічого не врятує, тому не використовуйте їх у їжу.

Помідори, які прим’ялися, будуть чудовою основою для томатного соусу. Очистіть томати від шкірки, подрібніть в пюре і протушкуйте на сковороді разом з цибулею, часником і пряними травами.

Готовий соус можна додавати для приготування пасти і піци.

Цукіні та баклажани. Розріжте ці овочі на шматочки, добре скропіть оливковою олією і лимонним соком, додайте спеції за смаком і залиште маринуватися на півгодини. Потім запечіть в духовці або на грилі до золотистого кольору.

Банани. Потемнілі банани ще не ознака, що вони зіпсовані. Із них можна приготувати чудову випічку. Зокрема, найсмачніший і соковитий банановий кекс виходить саме з переспілих бананів.

Яблука. Із перестиглих яблук можна приготувати соус, який стане хорошим доповненням до морозива, пирогів і навіть страв зі свинини.

Ягоди. Перестиглі ягоди можна заморозити. Для цього розкладіть їх на деку в один шар і поставте в морозильну камеру на кілька годин. Після цього акуратно складіть в пакети і знову відправите в морозилку.

Зелень. Цей продукт також можна заморозити. Помийте та прокушіть її, а тоді акуратно розкладіть трави на деку в один шар і залиште у морозилці на 2 години. Потім складіть в пакет або пластиковий контейнер.

Цитрусові. Свіжовичавлений сік можна випити відразу або перелити в формочки для льоду і заморозити, а сушену цедру використовуйте як ароматизатор домашньої випічки і десертів.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ