Учені пояснили, як слід їсти, аби отримувати більше користі від продуктів

Американський журнал American Journal of Clinical Nutrition оприлюднив наукову статтю, в якій учені розповіли, як потрібно їсти, аби отримувати максимум користі від їжі та поліпшити травлення – передає 24.

У результаті дослідження науковці заявили, що, аби спалювати більше калорій, їжу потрібно жувати якомога повільніше. Повільне і ретельне пережовування їжі стимулює травлення і збільшує швидкість, з якою організм спалює калорії.

Більше того, повільне вживання їжі знижує ризик переїдання та таким чином ви можете контролювати голод.

За словами дослідників, погано пережована їжа, потрапляючи в шлунок, створює проблеми для травлення, в результаті чого процес засвоєння їжі порушується, збільшуючи індекс маси тіла.

У свою чергу, повільне поглинання їжі дозволяє легше визначити момент насичення і уникнути переїдання, з-за якого в організм надходить їжі значно більше, ніж йому потрібно.

Крім того, учені стверджують, що не варто під час їжі відволікати себе смартфонами, газетами та журналами, а повністю зосередитись на процесі.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ